Suomen ay-liikkeen aika herätä mukaan eurooppalaiseen taisteluun!


kuva t. KoivistoEurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen taistelussa leikkauspolitiikkaa vastaan järjestettiin  14.marraskuuta ensi kertaa yhteinen yleislakko Portugalissa, Espanjassa, Kreikassa, Kyproksella ja Maltalla. Lisäksi Saksassa, Ranskassa ja useissa muissa maissa on mielenosoituksia ja eräiden alojen lakkoja. Suomessa kriittinen ay-verkosto kokosi porukoita paikallisin mielenosoituksiin ja julkisiin keskusteluihin Helsingissä , Tampereella ja Jyväskylässä.

Osallistuin eurooppalaisen ay-liikkeen taisteluun kolmen sepän aukiolla Helsingissä. Kun sainoin lennäkkiä antaessa, että Etelä-Euroopassa on yleislakko, moni pysähtyi keskustelemaan ja halusi lisätietoa suomalaisesta leikkauspolitiikan vastarinnasta.

Työehtojen polkemisyritykset,  julkisten  palvelujen yksityistäminen, demokraattisten  oikeuksien alasajo ja eri maiden työntekijöiden asettaminen kilpailemaan toisiaan vastaan  voidaan voittaa voimistamalla ammattiyhdistysliikkeen joukkotoimintaa ja laaja yhteistyö kansalaisliikkeiden kanssa.