Vappu on mielenosoitus
SKP:n pääsihteeri JP Väisänen:

”Vappu on mielenosoitus, jossa rahan ylivallalle ja suurpääomalle esitetään maailman laajuinen protesti. Meidän toiminta on osa kansainvälistä, radikaalia ja demokraattista liikettä. Muutamme osallistuvana joukkoliikkeenä politiikan suuntaa yhteistyössä muiden muutosta haluavien kanssa.
Olemme kuntakapinaa, kriittistä ammattiyhdistystoimintaa ja EU-kurisopimuksen vastaista liikettä. Kamppailemme perusturvan, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Yhdymme rauhanliikkeen vaatimukseen aseidenriisunnasta ja asemäärärahojen leikkaamisesta. Olemme väkivallan ja sodanvastaisia ja kannatamme osallistuvaa demokratiaa ja rauhankulttuuria.

Olemme yhteistyön ja rehellisesti vasemmistolaisen radikaalin politiikan linjoilla.

Markkinatalouteen sopeutuneet hallitusvasemmisto puhuu yhtä ja tekee toista. Tänä vappuna hallitusvasemmiston edustajat eri puolella Suomen vappulavoja puhuvat oikeudenmukaisuudesta ja solidaarisuudesta mutta jättävät kertomatta, että kysymyksessä on rikkaiden ja hyvinvoivien oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus – hallituksen ja kokoomuksen linja.

Hallituksen leikkauspolitiikka, arvonlisäveronkorotus ja kunnalliset tasaverot iskevät erityisen rankasti juuri vähävaraisiin. Oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus ovat herrojen herkkua ja eliitin eväitä. Hallitusraamien kauniit sanat koskevat käytännössä vähäosaisia ja perusduunareita vain sen verran että hallitusvasemmisto saa kosmeettista kerrottavaa kannattajilleen.

Tilanne on sietämätön ja siksi maailmanlaajuisella protestilla 1.5.2012 on aikansa ja paikkansa”

JP Väisäsen vappupuhe luettavissa myöhemmin (1.5.) näillä sivuilla

Vapputilaisuus Pohjan nuorisotalolla, Högåsassa
Kello 13:30 -15:00
Paikka: Högåsa, Raasepori
Puhuu SKP:n pääsihteeri JP Väisänen
Esiintyy Johan Mångård
Järj. SKP:n Karjaan-Pohjan osasto
Lisätietoja:
Peter Björklöf 040 5349547 peter.bjorklof@pikaposti.fi / Raaseporin kaupunginvaltuuston jäsen (SKP)