Unohdetaan Guggenheim ja tehdään taiteilijoiden museo


Taiteilijoiden museo

Mitä jos Helsingin kaupunki tarjoaisi 20 vuoden sopimuksella (sama kuin Guggenheim lisenssi) maksuttoman tilan pääkaupunkiseudulla vaikuttaville taitelijoille 20 vuodeksi.

Korvaukseksi tilasta taiteilijat riippuen taiteestaan tarjoaisivat julkisesti esille teoksiaan työhuoneen ulkoseinässä. Tässä taiteilijoiden museossa olisi taitelijalle työ/varastotila ja taiteen katsojille koko ajan vaihtuvan taiteen näyttely työhuoneiden ulkoseinillä tai sisällä työhuoneissa jos joku tekisi läsnäolon taidetta.

Säätiö

Isompaa tilaa ja teemallisia yhteisnäyttelyitä varten valittaisi taiteilijoista koostuva "taiteilijoiden säätiö". Säätiön tarkoitus olisi kuratoida taiteilijoiden museossa mukana olevien taitelijoiden teoksista vuosittain teemallisia kokonaisuuksia.

Museopeda

Kouluille ja oppilaitoksille säätiö tarjoaisi työssäoppimisen jaksoja ihan samalla tavalla kun koulussa tutustutaan muihinkin ammatteihin. Tähän pedagogiseen osallistumiseen ei velvoitettaisi kaikkia taiteilijoiden museon taiteilijoita mutta ihan varmasti osa taiteilijoista haluaisi ja todella tarvitseekin assistentteja erilaisiin taiteellisiin projekteihin. Tähän yhteistyö oppilaitosten ja koulujen kanssa antaisi mahdollisuuden.

Näin meillä olisi toisenlainen taidemuseo, joka olisi kuin elävä organismi ja muuttaisi taiteilijoiden tahdosta muotoaan.

Taiteilijapalkkaa odotellessa saisi taiteilijoiden museossa pyytää palkkaa työstäänkin.