SKP palaa puoluerekisteriin

Suomen kommunistinen puolue jätti tänään oikeusministeriölle yli 5000 kannattajakorttia ja hakemuksen SKP:n merkitsemiseksi uudelleen puoluerekisteriin.

Lain mukaan puolueen piti kerätä kannattajakortit, koska se ei saanut kaksissa edellisissä vaaleissa edustusta eduskuntaan.

Yhteistyö avaa tietä nykyaikaiselle sosialismille

Kortteja kerätessä on tullut todettua allekirjoittajien kanssa, että SKP tarvitaan tuomaan politiikkaan vasemmistolainen oppositio ja vaihtoehto eriarvoisuutta lisäävälle hallituspolitiikalle.

Nykymenoon tyytymättämät ovat oikeassa ja me SKP:n aktiivit haluamme toimia yhdessä kaikkien niiden kanssa, jotka eivät aio alistua nykyiseen sietämättömään tilanteeseen, rahavaltaan ja pankkipelureiden laskujen maksattamiseen työntekijöiden ja vähävaraisten kustannuksella.

Eurooppaa ja monia muita maita heiluttelevat finanssikriisit osoittavat, miten tuhoisa järjestelmä kapitalismi on. Siksi tarvitaan puoluetta, joka vastustaa kapitalismia ja pyrkii oikeudenmukaisempaan järjestelmään, nykyaikaiseen sosialismiin.

SKP tuo suomalaiseen politiikkaan myös yhteyden kansainvälisen työväenliikkeen taisteluun ihmisten vapauttamiseksi riistosta, pääoman vallasta sekä sotien, nälän ja ympäristökatastrofien uhkista.Torilla tavataan

Kannattajakortit vastaanottanut oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen lupasi, että hakemus puoluerekisteriin merkitsemisestä käsitellään nopeasti.

Suomen kommunistinen puolue kiittää kannattajiaan ja tarjoaa muun muassa Helsingissä Hakaniemen torilla perjantaina kello 12 kahvit. Myös muualla maassa SKP on tavattavissa viikonloppuna useilla toreilla ja kävelykaduilla.

Toritapaamisissa ovat esillä muun muassa vaatimukset palkkojen ja perusturvan parantamisesta, kuntien lähipalvelujen turvaamisesta, asumiskustannusten nousun pysäyttämisestä, uusiutuvasta energiasta vaihtoehtona ydinvoimalle sekä suurituloisten ja suuryhtiöiden verotuksen kiristämisestä.

SKP vaatii suomalaisjoukkojen vetämistä pois Afganistanista ja sanoo ei Natolle ja rasismille.
Kommunistit haluavat kehittää osallistuvaa demokratiaa ja ulottaa sen myös talouden alalle.