Yhdysvaltain joukot eivät poistu Afganistanista


Afganistanin presidentti Hamid Karzain neuvonantaja Rangin Dadfar Spanta kertoo tiistaina 13.9.2011,vierailullaan Yhdysvalloissa senaattoreille puhuessaan, että Afganistanin strategiayhteistyösopimuksen seurauksen Yhdysvallat voisi perustaa uusia sotilastukikohtia Afganistaniin

Sotilaiden koulutusta

Yhdysvalloilla ei sanota virallisesti olevan kiinnostusta perustaa pysyviä tukikohtia Afganistaniin, mutta uusien sotillaallisten keskusten tarvetta perustellaan nyt esitetyllä tarpeella kouluttaa afganistanilaisia sotajoukkoja.

Afganistanin ulkoministeri Zalmai Rasul menisi sotilaskoulutustakin vielä pidemmälle ja virallistaisi kansainvälisten joukkojen aseman Afganistanissa kansallisen suvereniteetin saavuttamiseksi.

Afganistanin hallitus puhuu Yhdysvaltain suulla

Meshrano Jirga Afganistanin parlamentin vanhempien edustajien kokouksen jäsen (Assembly of Elders) kertoo sen minkä Yhdysvallat ja sotilasliitto Naton liittolaisineen haluaa kuulla, että ”Tarvitsemme (Afganistan) kansainvälistä avustusta maamme suvereenisuuden ja yhtenäisyyden puolustamiseksi, sotilaalliseen koulutukseen ja Al Qaedan eliminointiin”

Yksisilmäistä sotapolitiikkaa ilman vaihtoehtoja

Yhdysvaltalaisten tarvetta jäädä Afganistaniin perustellaan juuri Afganistanin hallituksen selkeällä viestillä siitä, että paikalliset joukot ole vielä valmiita puolutamaan itseään.

On läpinäkyvää miten Yhdysvaltain ja Naton Afganistanin miehitykselle ei haeta mitään poliittista ratkaisua. Kansainvälisten toimijoiden tehtävissä keskeisenä nähdään väkivalta, sotilaiden koulutus ja sotatoimien jatkaminen.

Onko Siviiliyhteiskunnan rakentamisessa sotialsliitto Naton ohjauksessa kymmeneen vuoteen saatu mitään merkittävää tulosta jos johtopäätöksenä nykytilanteelle on uusien sotilastukikohtien saaminen maahan?
(Lähde Pajhwok Afghan News 13.9 2011)