Länsi tarjoaa kapitalismia - kapinalliset syövät kolonialistien kädestä


YK:n asettama lentokielto ja humanitäärinen väliintulo Libyassa herättää aiheellista keskustelua sotatoimien oikeutuksesta. Sivistynyt länsi on pitkälti jo siinä pisteessä, että se jatkossakin alkaa hyväksyä automaattisen ja virheellisesti sotatoimet Libyan tyyliin. Väitteet siitä, että muuten pienen kansan alistaminen olisi vain jatkunut ja mielivaltaiset johtajat olisivat voineet jatkaa epäoikeutettua hallintaansa ovat yleisiä.

Kapitalismin kriisi olkaa hyvä!

Kenen kehitystä dollari ja eurojohtoinen rakenneuudistus Libyassa oikein ajaa. Yhdysvalloissa, EU:ssa ja meillä Suomessa käynnissä oleva globaali julkishallinnon alasajo ei millään tapaa edistä demokratiaa vaan kaventaa kansalaisten mahdollisuuksia osallistua päättämään itseään koskevista asioista. Samaa rahanvallan kyseenalaista demokratiaa ollaan nyt täysin kritiikittömästi viemässä Libyaan ja laajemmallekin.

Epädemokraattinen länsi esittää markkinatalouden järjestelmän kriisiratkaisuiksi globaalisti veronmaksajien ja työtätekevien vastuun lisäämistä eli sitä, että tavalliset ihmiset maksaisivat pankkien ja bisnesmiesten laskut. On sietämätöntä, että globaalilla suunnitelmallisuudella leikataan ihmisten perustarpeista kuten terveys-, koulutus- ja vanhuspalveluista. Miksi me ajattelisimme, että yksikään maa; Libya, Egypti, Tunisia tai Syyria tarvitisisi lännen esittämää epädemokraattista yhteiskuntamallia leikkauslistoineen ja rahan ylivaltoineen?

Arabikevään aikana Yhdysvallat on alueellisen tasapainon nimissä reilusti ihmisoikeuksien tilaan puuttumatta tukenut Saudi Arabian, Bahrainin, Yemenin, Qatarin and Yhdistyneiden Arabi Emiraattien hallintoja.

Yhdysvaltain senaattori ja ex-presidentti ehdokas John McCaib on nyt Venäjällä vierailleessaan sanonut, että Libya on jo saavuttanut demokratian ja seuraava maa johon Yhdysvallat Libayan tapaan iskee voisi hyvin olla Syyria. (RT-25.8.2011)

Rikolliset tuomiolle

Gaddafin hallintoa syyteään rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Riippuen tahoista luvut kuolleista vaihtelevat. Sodan kuluessa luvut ovat kääntyneet Gaddafille myönteiseksi.
Kun YK julisti ”No fly zone”:n eli lentokiellon Libyaan ei sen tarkoitus ollut asettua kapinallisten puolelle Gaddafin joukkoja vastaan.

Etelä-Afrikan varapresidentti Kgalema Motlanthe vaatii nyt kansainvälistä rikostomioistuinta tutkimaan Libyan pommituksiin osallistuneiden Natojohtajien rikokset ihmiskuntaa vastaan. Asettuminen kapinallisten puolelle tulee luonnollisesti tutkia. YK:n humanitääriseen operaation johtoon asetettiin sotilasliitto Nato.

Motlanthe sanoo, että ”Meille yritetään antaa kuva, jossa kapinalliset toimisivat nyt omasta tahdostaan hyökätessään Tripoliin. Kuitenkin on selvästi nähtäviä linkkejä ja yhteistyönorganisoinita, jotka on syytä tutkia” (The Times,SA, 25.8.2011)

Afrikan uusi kolonialisaatio

Johannesburgin yliopiston poliittisen tutkimuksen johtaja Chris Landsberg sanoo, että Nato on rikkonut Libyan pommituksillaan kansainvälistä lakia. Landsberg on yksi tunnetuista Natolle osoitetun avoimen kirjeen allekirjoittajista. Kirjeessä kritisoidaan Natoa Afrikan uutena valloittajana, kolonialistinä.

Nukkuvien solujen herätys

Bazhrassa viimeisen kolmen kuukauden aikana koulutuksensa saaneet Libyan kapinallisten ”nukkuvat solut” heräsivät 21.8. ja Tripolin valloitus voitiin aloittaa.
Operaatiossa mukana olleet kertovat, että kuin tyhjästä suuri joukko miehiä nousi Gaddafin joukkoja vastaan. Naton sanotaan johtaneen kapinallisia ja koko operaatiota, jolle on annetty varsin kaunis ja lyyrinen nimi ”Merenneidon aamunkoitto”.

Merenneidon maajoukot

Natolla itsellään ei ollut YK:n lupaa maajoukkojen käyttöön eikä lentokielto päätöksessä ennakoida soluttautumista kapinallisten joukkoihin, mistä nyt on selvästi ollut kysymys - lentokiellon laajentamisesta maajoukkoihin toimintaan.

Ulkomaiset sotilaalliset avustajat Qatarista, Ranskasta, Italiasta ja Briteistä ovat ohjanneet kapinallisjoukkoja kellon ympäri. Yhdysvaltain miehittämättömät pommikoneet ovat taukoamatta pommittaneet Gaddafin ”sotilaallisia kohteita”. (AP24.8.9.2011)