Paavo Arhinmäki, voiko vasemmistoa äänestää turvallisesti?
Esko Seppänen haastoi maanantaiklubilla koko laajan vasemmiston ja todelliset vihreät kansalaiset vastarintaan kapitalismia ja oikeistopopulismia vastaan. Uutta kapitalismiin pureutuvaa kirjaansa valmisteleva Seppänen avasi keskustelua Helsingissä täydelle salille viimeisestä kirjastaan ”Oma pääoma”. Helsingin sanomien politiikan toimittaja Unto Hämäläinen oli saatu keskusteluun kommentaattoriksi ja ”tarpeelliseksi” balanssiksi.

Vastaan mielelläni Seppäsen haasteeseen ja ryhdyn peräänkuulutetuksi muutoksen agentiksi. Oikeiston loputtomille leikkauslistoille ja valtion omaisuuden yksityistämiselle on olemassa vaihtoehto. Radikaalin punavihreän vaihtoehdon kokoaminen on mahdollista ja sen on perustuttava luottamuksen säilyttämiseen. Ruohonjuuritasolla tämä uuden radikaalin kansanrintaman kokoaminen on jo käynnissä.Luottamus konkretisoituu yhteiseen peruspalvelujen ja yksittäisten kunnallisten aloitten puolustamisessa.

Äänestäjien on tiedettävä mitä ja ketä he äänestävät.

Seppänen sanoo, ettei kukaan tiedä mitä siitä seuraa kun äänestää perussuomalaisia. Samaan aikaan kun Seppänen puhui Maanantaiklubilla, puhui Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki television vaalitentissä. Arhinmäen hallitusohjelmassa ei ole rajattu yhteistyötä pois minkään puolueen kanssa. SKP:n Arhinmäki kuitenkin rajasi pois yhteistyöstä jo ennen vaaleja.

Haluaisinkin nyt kysyä Arhinmäeltä miksi Vasemmistoliitto ei rajaa yhteistyötä oikeistopopulistien eli perussuomalaisten kanssa? Onko hallitushinku niin kova että yhteistyö oikeiston kanssa on jo agendalla? Mielestäni tämä on merkittävää koska haluaisin olla Seppäsen kanssa samaa mieltä siitä, että vasemmistoa voi äänestää sen kaikissa sävyissä ja turvallisesti.