Sinun tähtesiJos en ole altruisti niin olenko silloin egoisti?

Olen tässä kokouksessa siksi, että on asiaa. On omaa asiaa. Työnantajallakin on ollut asiaa. Työtä pitäisi tehdä neljä tuntia aamusta ja toiset neljä illasta. Välillä olisi hyvä olla käytettävissä. Paikallisesti on jousetttu ja on jo sovittu. Mutta paikallisesti on myös jo taisteltu. Ja valtakunnallisesti on jo kerrottu omistajaluokalle, että raja menee nyt tässä!

Toverit, puheenjohtaja, kansainväliset vieraat, veteraani, edustajat, seuraajat, talkooporukat, kutsuvieraat ja kuulijat.

Jos en ole epäitsekäs niin olenko sitten itsekäs?
Olen tässä siksi, että käyn Vallilan kirjastossa ja nyt se aiotaan lopettaa. Olen tässä siksi että hoidan kakkostyypin diabetesta terveyskeskuksessa enkä suostu asioimaan terveyskioskissa. Olen tässä siksi että viime viikolla kaksi homomiestä pahoinpideltiin sairaala kuntoon. Olen tässä siksi, että nykyisen hallituksen kulttuuripoliittisessa selonteossa kulttuuri on eliitin toimintaa. Olen tässä siksi, että toverit Kreikassa, Meksikossa, Palestiinassa - kaikkialla ovat hengenvaarassa puhuessaan suoraan luokkansa puolesta ja puolustaessaan oikeuksiaan. Siksi, että Euro ei tuo vakautta, Nato maailmanrauhaa, Pörssikauppa oikeudenmukaisuutta, Kapitalismi tasa-arvoa, Imperialismi solidaarisuutta.

Aktivistit, osallistujat, kriitiset äänenpainot ja protestin esittäjät.

Puole on haastanut meidät keskustelemaan. Olemme keskustelleet pienissä soluissa, osastoissa, kaupunkijärjestöissä ja piireissä - keskuskomiteassa ja poliittisessa toimikunnassa - eikä keskustelu tähän kokoukseensaa loppua - päin vastoin. Kyskymyksessähän on isosta poliittisesta evästyksestä tulevalle keskusomitealle. Kysymyksessä on taistelumateriaalin valmistaminen meille kaikille. Kysymys on poliittisista työvälineistä. Uudesta sirpistä ja uudesta vasarasta. Pelkkä uho ei riitä. Pelkkä kritiikki ei riitä. On myös käännettävä asiakirjat kansankielelle. On ihan pakko jokaisen toverin jo ymmärtää, että kukaan muu kuin me ei osaa tätä kommunistien asiaa viedä eteenpäin. Turun Varissuolla on osattava puhua niin että asia menee perille.Lapin piirn perukoilla asti on asia nostettava esille. Helsinki Prideilla on tajuttava, Natoseminaarissa sen pitää tulla esille, Radiohaastattelussa se on tiivistettävä heti esittelyn yhteydessä, Lukiolaisten tapaamisessa , Kriittisessä ay-toiminnassa, Rasismin vastaisessa verkostossa, Feministien kokouksessa ja joka ikisessä ihmisten välisessä kohtaamisessa meidän asiakirjat on käännettävä kuin tuoiselle kielelle. Luokkatietoinen viestimme siitä, että toisenlainen maailma on mahdollinen jää pelkäksi teoriaksi ellemme laita asiakirjoihin itseämme, omaa ääntämme, ihmisen hajua ja makua - omaa arkista kokemusta, ammttitaitoamme ja koko sitä komeaa ja kaunista kommunistia joka meidät
joka aamu uuteeen taisteluun herättää.

Puolue on haastanut meidät tarttumaan toimintaan. Olemme nousseet samoille puhujalavoille koko laajan vasemmiston kanssa. Yhteistyössä on tulevaisuus vaikka se ei vielä ole johtanutkaan vaaliliittoihin. Suomen kommunistinen puolue on yhteistyön puolue. Ei meidän politiikkakäsitykseen kuulu ylimielinen yksinään oikeassaoleminen. Olemme internationaaleja eikä meillä ole mitään koko työväenliikkeen eduista eriäviä etuja.

Olemme nostaneet hihat ylös demarien ja vasemmistoliiton kanssa Lohjalla, virkanneet Natoa historiaan eri puolella Suomea, Pajusen peliä on vihelletty poikki ja Peruspalvelujen puolesta on ollut Äksöniä. Me kommunistit olemme parhaimmillamme kun on tiukka paikka. Ja nyt on tiukka paikka.

Katsokaa meitä - me olemme se porukka jonka tehtävä on eturintamassa puolustaa ihmisen perusoikeuksia; työtä ja toimeentuloa. Me puhumme omasta tarpeesta. Me olemme se porukka joka jaksaa ja uskaltaa. Se jengi joka lukee asiakirjat, budjetit ja paljastaa riiston suunnittelemat raamit ja rötökset- leikkauslistat ja lakkauttamiset. Se luokka joka pitää yhtä ja toimii yhdessä jotta kukaa ei syrjäytyisi eikä ihmisoikeuksia poljettaisi. Että toteutui se työmiehen unelma. Ja että Sinun tähtesi olisi myös minun tähteni.