SUURI PUHALLUS

Miljoonassa on kuusi nollaa. Nolla tarkoittaa positiivisten ja negatiivisten kohtaamista tai tilannetta jossa ei ole mitään jännitettä. Suomen oikeistolainen hallitus suunnittelee painavansa huulensa työttömien ja köyhien suulle. Nälkäiset ja nöyryytetyt suut ovat olleet hiljaa. Emme osaa ilmaista tunteitamme. Emme osaa vaatia oikeuksiamme. Aikamme kuluu itseämme syyttäessä.

Hallitus puhaltaa nyt kuusi nollaa työttömien elintoimintoihin. On estettävä edellisen laman virheet! On tehtävä näyttävä media puhallus. Hyvin rasvattu koneisto on valmis kertomaan miten miljoonat muuttavat kelkasta pudonneiden maailman. Me kuuntelemme ja välitämme.

Tavallinen ihminen joutuu harvoin laskemaan miljoonia. Jos on onnistunut saamaan asuntolainan niin yksiönkin nollat huimaavat päätä. On niin selvää, ettei miljoonalla ole mitään suhdetta työttömän tai köyhän ihmisen maailmassa. Miljoona tarkoittaa yksinkertaisesti ihan mielettömän suurta summaa rahaa. Suuren huijauksen edellytykset ovat käsillä.

Kokoomus puhaltaa satoja miljoonia työttömyyden hoitoon. Kolmesataa miljoonaa! Ihan mielettömän suuri summa! Hallituksen Anni Sinnemäki on opposition Paavo Arhinmäen kanssa televisiossa puhumassa työllisyyspolitiikkaa (4.8.2009). Molemmat ymmärtävät toisiaan. Yhteistyö luo poliittista voimaa. Mitkä voimat kohtasivat? Hallitus ja oppositio kohtasivat.

Positiivinen ja negatiivinen ovat molemmat kiinni nollassa. Irtiotto on todella tarpeellista viimeistään silloin kun nolla valtaa maata molemmista pooleista. Onhan nyt päivän selvää, että oikeistolainen hallitus elvytyksen nimissä rahoittaa yksityissektoria ja suurpääomia neljännesbudjetilla. On vesiselvää, että kapitalistit haluavat poistaa työnantajien kelamaksuja, tehdä suurituloisille verohelpotuksia. On isänmaallista ja Naton linjan mukaista sijoittaa työllisyyden hoitoon nähden kaksinkertaisen summan aseisiin.

Helsingin kaupunki olisi voinut lainata Suomen valtiolle sen verran rahaa kun oikeistolainen hallitus on nyt suunnitellut työttömyyden hoitoon. Helsinki on tehnyt voittoa eli jättänyt käyttämättä rahaa saman verran kuin mitä nyt koko Suomen valtio aikoo käyttää työllisyyden hoitoon. Köyhä saa tässä kaikessa vain nolla roolin. Molemmat niin Helsingin voitto kuin oikeiston puhallusmiljoonat ovat räikeitä esimerkkejä kapitalistien konkreettisesta ideologiasta. Business First!

Minä tunnen suurta vastenmielisyyttä hallituksen tekohengitystä kohtaan. Työttömyydestä ja riistosta mätänevä osaton ruumis on hiljaa. Kunnat eivät saa rahaa. Peruspalvelut leikkaavat kiinni. Kone yskii. Vasemmisto puhuu verotuksen mallista. Ay-liike hyväksyy nollapalkkalinjan. Media kuvaa lähikuvaa siitä miten bisneksen vesi on kielellä. Jossain käsi puristuu nyrkkiin.

5.8.2009 10.22 | Juha-Pekka Väisänen | Yleinen