Irtisanotaan YLE:n hallintoneuvosto!
Totalitarismiin kuuluu joustamattomuus ja yhden totuuden julistaminen. Yleisradion johto ja viestintäministeri Suvi Lindén toteuttavat nyt lekalla päähän tyylillä totaalista kansallista tiedonsiirtopolitiikkaa. Ajatus mediamaksusta, joka kerätään jokaiselta kansalaiselta ilman oikeutta perustella maksun tarpeettomuus on kokoomuksen totalitaristista toivopolitiikkaa parhaimmillaan.

Viestintäministerin kotisivuilla on 37 iskulausetta, joista jokaista voisi kuka tahansa kannattaa. Ensi alkuun sitä oikein innostuu kuin kesästä ja kärpäsistä kuuluukin innostua. "Kohtuullinen verotus kannustaa työn tekemiseen ja teettämiseen.", "Jokaiselle meistä tulee luoda puitteet sisältörikkaalle eläkeiälle ja turvalliselle vanhuudelle." tai miten olisi "Yliopistojen perusrahoituksen tason riittävyydestä tulee huolehtia sekä panostaa perustutkimukseen." No herranjumala sentään kun mennään syvällä. Suvi Lindén on demokraattisesti valittu ja viestintäministerinä johtaa nyt kansallisen Yleisradiomme poliittista linjausta. Kuka on oikein äänestänyt tämän kokoomuslaisen intelligenssin vallan huipulle?
Iskulauseet kokoomuslaisen rautarouvan viestintäkäsittelyssä ovat saaneet riistäjän otteet. Ministeri ottaa ja lyö nyt joka luukusta 175 € mediamaksun. On ihan turha huutaa kuuntelevalle kokoomus korvalle ettei minulla ole mitään televisiota tai radiota. Rouva on jo päättänyt miten se iskee Yleisradioon.
Koska mediamaksu on saanut kotitaloudet takajaloilleen on kuuma peruna vedetty vuodeksi pois suusta. Annetaan pakkomaksulle ituaikaa niin eivät muista koko mediamaksua. Samaan aikaan on hyvä iskeä toisaalla. Valtiollisen yleisradion johtaja Mikael Junger haluaa selvästi raudaksi raudan paikalle. Ministeri Lindén ei poliittisita seurauksista johtuen rohkene laittaa jokaluukun mediamaksua heti käytäntöön joten nyt voidaankin sopivasti antaa kenkää vaikka tarpeettomille toimittajille. Irtisanotaan 300 sisällön tuottajaa vähän kuin turhat sellut pois paperibisneksestä. Samassa rytäkässä päästään eroon ikävästä sisällöstä. Ylellä on vielä joku hankala toimittaja, joka kyselee poliittisten asioiden taustoja ja sisältöjä. Ulos vaan tarpeettomana ja kilometritehtaalle todellisuutta tutkimaan – siitähän ne ovat kiinnostuneita!
Keskustajohtoinen Yleisradion hallintoneuvosto on juuri esittänyt nykyisen päärahoituslähteen, tv-lupamaksun korottamista neljällä prosentilla. Tänään (10.9) esitetään 300 työntekijän irtisanomista. Junger arvioi viisaana Helsingin Sanomille haastattelussaan, että uutta mediamaksua tarvitsee jo ennen sen voimaa tulemista korottaa. Kansallinen viestintä yrityksemme ei tuota voittoa. Ilman neljän prosentin suunniteltua korotusta Ylellä tehdään noin 10 -20 miljoonan euroa tappiot. Huomatkaa tässä yhteydessä, että kun miehet arvioivat budjetteja on haarukka aina todella leveällä – kymmenestä kahteenkymmeneen – tai jotain sitä luokkaa.
Miksi kansallisen sisällöntuotannon, television ja radion pitäisi tuottaa voittoa? Siksi, että se kilpailee taloudellisesti kaupallisten kanavien kanssa? Ja siksi että markkinatalous ilman kilpailua ei enää olisi markkinataloutta vaan ihan jotain muuta. Vai siksi että emme osaa enää asettaa Yleisradiolle muita haasteita kuten sivistys ja kulttuuri?
Voimme kääntää asian ihan kerta kaikkiaan toisin päinkin. Korotetaan YLEläisten palkkoja sillä neljällä prosentilla. Palkataan lisää toimittajia lasten- ja nuorten ja kulttuurin ohjelmiin. Tehdään oikein kunnolla miinusta viivan alle ja maksetaan se ja kaikkien kansalaisten televisiolupa suoraan valtion tuloista. Tehdään toimittajille selväksi, että politiikasta saa puhua ilman pelkoa kapitalismista ja markkinataloudesta. Irtisanotaan heti porvarijohtoinen Yleisradion hallintoneuvosto työhönsä sopimattomana. Hallintoneuvosto ei ole osannut tehdä mitään muuta kuin esittää työntekijöiden irtisanomisia, tv-lupamaksujen korottamisia ja kaiken huippuna tämän totalitaristisen joka luukun mediamaksun.